Onze nieuwe leerlingenraad

We hebben een nieuwe leerlingenraad op de obs de Cirkel, deze kinderen gaan meepraten over allerlei zaken op school. Uit groep 5 tot en met 8 zijn er twee leerlingen gekozen, die hun klas vertegenwoordigen in de nieuwe leerlingenraad. Op 11 november kwam de eerste leerlingenraad bijeen. En wat een enthousiaste leden!

Het zijn Nubia en Farah uit groep 5, Annika en Lieke uit groep 6, Mees en Laura uit groep 7 en Nola en Milan uit groep 8.

Milan

Hallo, mijn naam is Milan. Ik ben 11 jaar en zit in groep 8B. Ik zit in de leerlingenraad omdat het me leuk lijkt om de school te verbeteren.

Farah

Ik ben Farah. En ik ben 8 jaar. Ik woon met mijn ouders en mijn broertje Otis in dezelfde straat als de Cirkel. Ook heb ik 2 katten. Ik ben gek op dieren. Verder zit ik op Atletiek en speel ik graag met mijn vriendinnen. Ik vind het leuk om in de leerlingenraad te komen. Ik vind het heel erg leuk dat de kinderen zich fijn voelen.

Mees

Hoi ik ben Mees, ik ben 10 jaar en ik zit in groep 7. Ik heb meegedaan met de verkiezingen van de leerlingenraad omdat het me leuk leek en ik vind het leuk om mensen te helpen en dingen te veranderen. Mijn kwaliteiten zijn; goed luisteren, ik ben eerlijk, serieus en ik ben goed in ideeën bedenken.

Nubia

Hoi ik ben Nubia. Ik zit in groep 5a. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik graag help en ik wil dat iedereen zich fijn voelt op school.

Laura

Hoi, ik ben Laura. Ik ben 10 jaar en ik zit in groep 7. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik de school nog een stukje leuker wil maken. Ook wil ik dat alle kinderen met een goed gevoel naar school gaan. Samen met Mees ben ik penningmeester geworden. Mijn kwaliteiten zijn dat ik goed naar anderen kan luisteren, ik niet altijd mijn zin hoef te krijgen en dat ik creatieve ideeën heb. Ik ben erg blij dat ik mijn klas kan vertegenwoordigen in de raad.

Annika

Ik heet Annika. Ik ben 9 jaar. Mijn hobby’s zijn volleybal, dansen en koken. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik een duidelijke mening heb en ik vind het leuk om voor de klas te staan.

Nola

Hoi, mijn naam is Nola. Ik ben 11 jaar en zit in groep 8a. Mijn rol in de leerlingenraad is voorzitter. De kwaliteiten die ik heb zijn orde houden (dar betekent dat niet iedereen door elkaar praat) en goede ideeën bedenken. Ik wilde graag in de leerlingenraad omdat het een goed gevoel geeft om de school te helpen en te verbeteren. Mijn hobby’s zijn hockeyen, dansen, knutselen, lezen en spelletjes spelen zoals dammen. Mijn doel is om iedereen met een fijn gevoel naar huis te laten gaan! Ik heb er heel veel zin in!

Lieke

Hoi ik ben Lieke en ik ben 9 jaar. Ik zit in groep 6B. Mijn broertje, Stijn, is 6 jaar en zit in groep 4B. Jonne, mijn zusje, is 2 jaar. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik erg sociaal ben
en in elke situatie mezelf kan zijn. Zo kan ik dus goed de mening van mij en de kinderen uit de klas meegeven in een gesprek. Wat ook handig is, is dat ik goed orde kan houden, goed kan luisteren en creatieve ideeën heb. Natuurlijk vind ik het ook leuk. Ik vind het belangrijk dat iedereen met een fijn gevoel naar school gaat.